До сега поточното видео излъчване в реално време в Интернет, бе възможно благодарение на услугите на Ustream, LiveStream и други по малки играчи на пазара. Но сега в тази ниша се намесва и YouTube. Всъщност услугата е налична от доста време, но бе достъпна в много ограничен брой канали.

Google обещава, че живото излъчване в YouTube ще работи за всички, които са били послушни т.е. за всички, чиито канали имат „Добър статус“ и не са качвали непозволено авторско съдържание. Но ако отговаряте на изискването и все още не виждате Live бутона, то не се притеснявайте, защото в момента тече разпространението на актуализацията в световен мащаб.

Вече ще можем да пускаме и Google+ Hangout On Air от YouTube Live профила си. Ако в YouTube ви следват доста хора, то това ще ви осигури сериозен потребителски трафик към Google+ страницата ви, а именно това иска и Google, да рекламира социалната си мрежа!


След като получите достъп, ето какво YouTube Live ви позволява да направите:

  • Tранскодиране в реално време в облака – така най-високото качеството на запис в YouTube ще е незабавно на разположение за всички резолюции и формати на устройствата, от които потребителите гледат.
  • Показване на няколко ъгъла на камерата, добавяне на надписи, вмъкване на реклами и линкове.
  • Зрителите могат да гледат живото предаване от всяко устройство, да получат най-доброто качество, което постоянно ще се приспособява към интернет връзката и не на последно място ще могат да превъртат назад и напред по-време на живото излъчване.


Стриймингът на живо се възприема като следващата стъпка в света на видео потреблението. Някои дори изказват смели твърдения, че с тази си стъпка YouTube ще сложи край на конвенционалната телевизия, защото ще позволи на цели медии, които в момента имат YouTube канали да излъчват програмата си в сайта. Много поточни видеоклипове ще бъдат записвани и за по-късно гледане.


Най-голямата видео платформа в света се развива все повече! През 2014 YouTube ще бъде много по-различен сайт. А вие бихте ли използвали новата функция?


Вижте и какво е YouTube Rewind!

Тагове: