Очилата-компютър Google Glass все още не са дошли до масовия потребител, а някои заведения в САЩ вече успяха да си издействат забрана за тяхното ползване. Така например, ако посетителите на бар The 5 Point Cafe, разположен в Сиатъл, бъдат уличени в използването на очилата Google Glass, то ще им се наложи веднага да напуснат заведението. За избягване на конфликтни ситуации пред входа на бара посетителите ще са длъжни да прибират очилата в чантата и да не ги ползват, докато се намират вътре в помещението.

„За ваше сведение The 5 Point Cafe е първото заведение в Сиатъл, в което е забранено ползването на Google Glass. Нарушителите ще бъдат изгонени от заведението". Това може да се прочете на официалната страница на бара в социалната мрежа Facebook.

Според собственика на The 5 Point Cafe - Дейв Мейнерт, тези мерки са били приети с цел съхранение дискретността на посетителите на бара. „Преди всичко, вие сте длъжни да разберете културата на The 5 Point Cafe. Това е малко „очукано", но славно място. Хората, които идват тук не търсят известност и изобщо не биха желали някой да ги снима с камера и веднага да изпрати записа в Интернет", добавя Мейнерт.

Официалният релийз на Google Glass постепенно наближава и затова не е изключено, в близко време и други заведения да решат да ограничат използването на очилата-компютър от посетителите. Някои, вероятно ще го направят заради спазване конфидициалността - други просто заради реклама.