Тъй като много деца са принудени да останат вкъщи, родителите трябва да търсят нови начини да ги забавляват. Оказва се, че триизмерните изображения на животни като тигри и панди, които Google предлага в своята търсачка, са се превърнали в истински хит. Готините изображения са не само невероятно популярни, но и са инструмент в арсенала на родителите в тези трудни времена.

Google отчита, че в последните няколко седмици интересът към тези 3D животни е скочил неимоверно. Към края на март едно от най-търсените неща в категорията Trends е думата tiger и неговите 3D изображения.

Разбира се, причината за това е, че обществени места като училища и зоопаркове са затворени и тъй като родителите не могат да заведат никъде своите деца, защо да не доведат животните у дома. Подобно на зоопарка, всяко животно е изобразено в 3D и придружено с допълнителна полезна информация като научното му име, поведение и хранителен режим.   

С помощта на добавена реалност дори може да направите снимка на вашето детенце, прегърнало тигър или лъв или яхнало камила. Много такива снимки се котират високо в социални мрежи като Twitter и Instagram. Някои по-духовити родители дори правят колажи, на които децата им шеговито стават плячка на хищни животни като крокодили.

За щастие 3D хищниците не са толкова опасни като техните еквиваленти в природата, така че в условията на изолация подобни колажи също могат да бъдат източник на безобидно забавление. 

Виж още: Заради вируса: Google Classroom взриви мобилните класации