Служител в складова база на Amazon в Индианаполис почина от коронавирус, потвърди компанията. С това общият брой на жертвите в компанията от върлуващата пандемия става 7, но интернет гигантът е доста уклончив, когато става въпрос за истинските измерения на фаталните случаи. Верни на политиката си, шефовете на Amazon първоначално упорито мълчаха за жертвите на вируса, като първите смъртни случаи дълго време не бяха потвърдени. Едва когато слуховете станаха неоспорими и служителите поставиха ултиматум за предоставяне на данни за пълните измерения на картината, Amazon започна постепенно да информира работниците и обществеността.

„Нямаше да кажат нищо, ако хората не бяха почнали да задават въпроси“, разкрива пред The Verge служител на Amazon в Индианаполис, пожелал анонимност.

Висшето ръководство на Amazon многократно отказа да разкрие колко служители са болни или починали от вируса. В публицистичното предаване 60 minutes вицепрезидентът на компанията Дейв Кларк дори нагло заяви, че статистиките за заболяването „не са особено полезни“.

Това накара 13 щатски прокурори да отправят официално искане към Amazon да даде данни за реалния брой на заразените с коронавирус.

Amazon вече изпраща съобщения на колегите за всеки заразен служител, но това става, ако има множество случаи. Въпреки че в складовете на Amazon работят над 200 000 души, само един бе затворен заради пандемията, и то по искане на губернатора.

Виж още: Новият Snapdragon 768G превръща 5G в достъпна екстра

 

Тагове:
Още от Tech