Disney + обявиха разрастването си, като плановете им за следващите няколко години включват редица сериали и филми в глактиките на Star Wars и Marvel, като общата им бройка към този момент е 22. Освен тях Disney обещават и още повече съдържание, генерирано от Disney Animation и Pixar Animation. Сред заглавията, за които вече се знае по нещо, са:

Obi-Wan Kenobi - предистория на оригиналната трилогия, като в ролите си на Оби-Уан Кеноби и Дарт Вейдър отново ще се превъплътят Юън Макгрегър и Хейдън Кристенсен - снимките ще започнат 2021 година.

 Andor, поредица от предистории на Rogue One, фокусирана върху Cassian Andor - очаквана през 2022 г.

The Rangers of the New Republic и Ahsoka, спин-оф на The Mandalorian, като трите сериала ще се пресекат в „кулминационно събитие“.

Lando - както подсказва името, ще проследява историята на Ландо Калисиан. В Solo: A Star Wars Story персонажът е изигран от Доналд Глоувър, но не е ясно дали актьорът ще се завърне за тази поредица.

The Acolyte - „мистериозен трилър“, чието действие се развива в последните дни на ерата на High Republic.

Star Wars: The Bad Batch - анимационно продължение на анимираната версия на Star Wars: The Clone Wars.

Star Wars: Visions - антологична колекция от късометражни филми, дело на 10 различни японски аниматори, която ще дебютира през 2021.

A Droid Story - анимационен сериал от Lucasfilm Animation и екипа за визуални ефекти на Lucasfilm, който изпраща R2-D2 и C-3PO на ново приключение.

Marvel вече са обявили част от предстоящите заглавия. Сред тях са:

WandaVision - с премиера на 15 януари 2021

The Falcon and the Winter Soldier - с премиера на 9 март 2021

Loki - очакван през май 2021

Съшо така What If…?, Ms. Marvel, Hawkeye, She-Hulk и Moon Knight, които също се очакват през следващата година.

Това не им се е сторило достатъчно, защото заглавията продължават да валят:

Secret Invasion - с участието на Самюел Л. Джаксън и Бен Менделсон - описан като „най-големия кросовър на последните 20 години“, дело на продуцента на Avengers: Endgame.

Ironheart - спиноф сериал по Iron Man.

Armor Wars - базиран на комикс от 80-те, който разказва какво се случва, когато технологиите на Тони Старк попаднат в неподходящи ръце.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special - заснет по времето на Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Disney и Pixar подсказаха някои от предстоящите филми: анимирана версия на Diary of a Wimpy Kid, нов филм Ice Age - The Ice Age Adventures of Buck Wild, анимация по Night at the Museum; и за да ни върнат в 90-те - Chip ‘n’ Dale Rescure Rangers. Освен тях очакваме и римейк на Three Men and a Baby с участието на Зак Ефрон , Cheaper by the Dozen, Peter Pan & Wendy с участието на Джъд Лоу и Яра Шахиди; Sister Act 3 с Упи Голдбърг, Pinocchio с Том Ханкс.

Лично на нас свят ни се зави от толкова много новини на едно място и вече търсим начин да гледаме Disney + колкото може по-скоро.

Снимки: shutterstock; Disney

Виж още: Селекция от най-добрите Star Wars плакати (СНИМКИ)