През последните години филтрите за грим придобиха сериозна популярност. Първоначално те заемаха своето място сред приложенията, докато находчивите маркетолози предложиха имплементирането на “подобряващите” функции в социалните мрежи.  
Водещите имена на пазара на козметиката също видяха колко могъщ инструмент е споделянето на информация в дигиталното пространство, и повечето от тях се заеха да проучват кой инфлуенсър се доближава най-много до тяхната корпоративна идентичност. И разбира се - кой би им генерирал най-висок ръст на продажбите.  
Но през 2020 тенденцията беше една: почти никой не излизаше навън и потреблението на козметични продукти спадна драстично.  


За да припомнят за себе си, L`Оreal обявиха функцията Signiture Face. Тя е интегрирана към камерите на Instagram, Snapchat, Google Duo. Но целта ѝ всъщност са всички програми за провеждане на видеоразговори начело със Zoom.  
За разработването на филтрите от L`Оreal по всяка вероятност са разчитали на станалото тяхна собственост през 2018 студио за добавена реалност Modiface. Към екипа се е присъединила и Глобален директор декоративна козметика на L`Оreal и съдия в реалити шоуто Glow up Вал Гарланд.  
Резултатът определено е интересен, въпреки че не можем да препоръчаме да изберете металическите сенки, перлените детайли около очите или миглите, покрити със златен брокат, по време на онлайн конференция, докато шефът ви съобщава, че приходите този месец са изключително намалели и бонуси няма да има. 2020 сме - “милите очички” не минават.  


И не забравяйте - без резки движения - иначе миглите ви са “отлетели” в друго пространство.  

Снимки: L'Оreal

Виж още: Estee Lauder излита в Космоса