През юни миналата година NASA обяви, че открива възможности пред космическите туристи и различни активности с рекламна цел, което буквално представлява „изстрелване“ на американската икономика в Космоса.

Екипът на Estee Lauder са решили да се възползват от предложението и да направят професионална космическа фотосесия на един от най-продаваните си продукти. 10 опаковки козметика ще бъдат включени в следващата карго пратка, която ще бъде изстреляна от Вирджиния към орбиталната станция следващия вторник и се очаква да пристигне на борда на МКС в събота.

Веднъж пристигнал на борда, серумът ще бъде заснет от астронавтите, като предпочитаната локация за снимки е, разбира се, куполът, през който се разкриват зашеметяващи панорамни гледки на Земята и Космоса.

Ценовата тарифа, обявена от NASA за подобен род дейности, е 17 500 щатски долара на час.

Бутилчиците с космическия нощен серум ще се завърнат на Земята, а една от тях ще бъде продадена на търг с благотворителна цел. Президентът на Estee Lauder Group Стефан де ла Фаври вече обяви, че представляваният от него бранд ще е първият козметичен продукт, преминал отвъд границите на планетата и вълнението на феновете на марката е наистина огромно.

Снимки: shutterstock

Виж още: Най-важните анонси на Amazon: от стрийминг на игри до домашен дрон (ВИДЕО)

Тагове: