Amazon отново обръща поглед към английската Висша лига за следващия епизод от своята документална спортна поредица All or Nothing. Следващият сериал ще следва отбора на Арсенал по време на надпреварата му през следващия сезон на първенството. Сделката все още не е финализирана, но Amazon, Арсенал и продуцентската компания 72 Films са потвърдили плановете.

Документалният сериал за Топчиите ще дебютира по Amazon Prime след края на сезона през 2022 г.

Разбира се, дали продукцията ще е вълнуваща, е друг въпрос. Арсенал е легендарен отбор, но сегашният му състав няма нищо общо с 90-те години, когато цялата защитна линия от вратаря Дейвид Сийман до капитана Тони Адамс беше гръбнакът на английския национален отбор. Отборът завърши миналия сезон на незавидното 8-о място и отпадна от Лига Европа на полуфинал. В крайна сметка, ако новият сезон се окаже по-успешен, то абонатите на Amazon ще видят една история на завръщащ се към формата си аутсайдер, което винаги е интересно.

Въпреки че акцентира предимно върху футболни отбори, поредицата All or Nothing на Amazon включва състави от други спортове. Вече видяхме ръгби отбора All Blacks от Нова Зеландия, няколко отбора по американски футбол от САЩ и скоро предстои да видим сериал за хокейния отбор на Торонто. Стратегията винаги си остава една – Amazon иска да бъде мястото, където феновете на спорта намират причина да се абонират спрямо конкуренти като Netflix.

Снимка: Amazon

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?