Въпреки че Sony продължава с филмовите си проекти, базирани на игри, една поредица, която скоро няма да превърне във филм или сериал, е God of War. Прочутите приключения на Кратос биха изглеждали зрелищно на екран, но според говорител на компанията God of War не е марка, която Sony обмисля за филмова или тв адаптация.   

Големи PlayStation поредици като Twisted Metal и Ghost of Tsushima ще се прехвърлят от конзоли в други типове медия, но преживялата истинско възраждане God of War няма да направи същото. Всъщност последният път, когато някой говореше за филм по God of War, беше преди почти цели десет години, така че в известен смисъл това не е изненадваща новина.

Говорител на Sony обяви пред The New York Times, че за момента God of War ще остане на PS4 и PS5, въпреки че японският гигант жъне успех с други проекти на по-широкия медиен фронт. 

Новината идва скоро след като приключиха снимките по екранизацията на Uncharted с Том Холанд като Нейтън Дрейк и Марк Уолбърг като Съли. Адаптацията смени седем режисьори, преди да се спре на създателя на Zombieland Рубен Флайшер, и сега се очаква на екран през 2022 г.

Ако предпочитате поредицата Uncharted в нейния по-традиционен период, ще се радвате да научите, че слуховете сочат, че новосформираното студио на Sony San Diego вече работи по следващата част от поредицата Uncharted.

Снимка: Sony

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви