От началото на коронавирус пандемията много филмови премиери преминаха в хибриден или онлайн формат. По-късно този месец още един филм ще има своята премиера като онлайн събитие и този път ще имате възможността да го гледате във Facebook. Потребителите в повече от 100 страни, където са достъпни платените събития на Facebook, ще могат да гледат премиерата на The Outsider: документален филм за Музея на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк. Филмът ще бъде излъчен на 19 август, цената на един виртуален билет е четири долара, а лентата ще бъде налична за 11 часа. След това ще има панел на живо във Facebook, който ще дискутира филма.

The Outsider ще се появи по кината и някои стрийминг платформи през септември.

Филмът вече предизвика известни противоречия между музея и създателите му. Според бившия творчески директор на музея Майкъл Шулан, който заема водеща роля във филма, музеят представлява „диснификацията на терористичните атака от 11 септември 2001 г.“.

Дистрибуцията на филми е доста голямо предизвикателство за малките студиа и независими режисьори, особено когато се опитват да достигнат голям пазар. Така както други с успех вече провеждат онлайн занимания или стриймват геймплей във Facebook, кинаджиите могат да използват голямата популярност на платформата, за да намерят нова публика.

По всяка вероятност,  от успеха на The Outsider зависи дали други създадели и дистрибутори на филми ще използват Facebook за своите премиери.     

Снимка: Pikrepo

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)