Изглежда, че опитът на Comcast да надделее в наддаването на закупуването на 21st Century Fox е бил съвсем недостатъчен. Стана ясно, че днес Fox са отхвърлили тяхното предложение и вървят към приемането на това на Disney, което е за 71.3 милиарда щатски долара. Така скоро придобиването вече може да стане факт. От Comcast не са коментирали развитието на нещата, а от Fox казаха, че Disney са предложили вариант с доста по-гъвкави условия и значително по-висока цена, отколкото Comcast.

Изглежда, че Fox имат задръжки относно влизането в партньорство с Comcast. Преговорите с Disney продължават вече шест месеца, а изглежда последните не се свенят да вдигат цената и да регулират условията така, че да бъдат максимално атрактивни. След придобиването със сигурност ще има промени и размествания в програмите и мрежите на Fox, така че федералните регулаторни изисквания да бъдат спазени. Новата оферта на Disney предлага 35.7 милиарда щатски долара кеш, а останалото – в акции. Все още се очаква одобрението от акционерите на компаниите, въпреки че бордът на директорите и на двете се е съгласил със сделката. Все още се очаква да се назначи дата за среща на акционерите.

Продажбата ще включва телевизионните и филмови студиа на 21st Century Fox, кабелните програми, спортните програми и международните брандове като Star в Индия и 39% от Sky в Европа. Сделката ще включва и 30% от Hulu, които са собственост на Fox. Продължаваме да следим развитието на нещата.

Тагове: