Миналата седмица Disney най-накрая придоби голяма част от Fox в сделка на стойност 50 милиарда долара след месеци на слухове. Disney ще вземе под контрол най-големите филмови поредици като X-Men (който включва Deadpool), Fantastic Four, Avatar, Alien и много други.

Сделката породи загриженост у много хора, тъй като Disney е известна със своята работеща формула за филми като Star Wars и Marvel. Спорно е дали Disney ще поемe рисковете на Fox с филми като Logan, Deadpool и предстоящия The New Mutants, както и дали въобще компанията е готова да посвети време и пари на франчайзи като Alien.

Един човек, загрижен за бъдещето на филмите, е режисьорът на Logan Джеймс Манголд, Той е на мнение, че монополът на Disney ограничава разнообразието в Холивуд.

"Ако  променят мандата си, ако това, което трябва да направят, се промени, ще е тъжно за мен, защото това означава просто по-малко филми...Това, което се случва, когато правите филм с рейтинг R е, че студиото трябва да се приспособи към реалността, че няма да се продават фигурки на героите в детското меню на McDonald’s. Целият мърчандайзинг ще бъде мъртъв. А когато това стане, означава, че вече правите филм за възрастни”.

От Disney вече заявиха, че рейтингът на Deadpool ще остане R, но дали това означава, че ще видим рискови филми като Logan – все още е твърде рано да се каже.

 

Тагове:
Още от Play