Според нова информация Huawei действително може да представи първия в света смартфон с тройно сгъване през първото тримесечие на следващата година. Тази информация идва от "източници от индустрията" и бе предадена от популярния профил Revegnus.

Твърди се, че разработката на тройно сгъваемо устройство от страна на компанията "напредва гладко" и че устройството "може да бъде готово за пускане на пазара преди март следващата година". Отбелязва се също, че през 2024 г. ще бъдат представени две такива устройства.

Профилът отбелязва, че Samsung също подготвя устройство с тройно сгъване. Този телефон ще бъде пуснат на пазара след този на Huawei, като може дори да се наложи да изчакаме до 2025 г., за да го видим.

Рос Йънг, който е известен анализатор на дисплеи и обикновено е точен в предположенията, също се включи в коментарите. Той отбелязва, че тройно сгъваемото устройство на Huawei е трябвало да бъде пуснато на пазара в края на тази година. Изглежда обаче, че може да се наложи да почакаме още малко.

Като се има предвид, че това е устройство с тройно сгъване, предполагаме, че става въпрос за някакъв вид таблет. То ще ни предостави огромен дисплей, когато е разгънато, и вероятно ще се сгъне в устройство с размерите на смартфон.

Ще бъде интересно да видим какво планира Huawei. Дори при сгъваемите устройства дебелината беше проблем и все още е проблем за някои компании. Устройствата с тройно сгъване имат още един слой върху този на обикновените сгъваеми телефони, така че те ще бъдат значително по-дебели.

Huawei успя да изтъни доста своите сгъваеми предложения. Така че предстои да видим какво ще успее да направи компанията с тройно сгъваемо устройство. Този телефон ще се предлага без услугите на Google Play, разбира се, поради забраната в САЩ.

Като се има предвид, че това ще бъде първото в света устройство в категорията, Huawei може да реши да направи глобална премиера за него. Това вече предстои да видим.

Снимка: Unsplash

Виж още: Huawei откри нова лаборатория във Финландия, в която ще разработва здравните услуги на часовниците си