Всички сме били там - създаваме поредния документ, всичко изглежда идеално, но в края му се появява една ужасно досадна празна страница. Трием, форматираме, преглеждаме, но тя е там и създава ужасно напрежение в иначе идеалното ни творение. Как да се отървем от нея?

Най-очевидният начин да се отървете от страница на Word е просто да изтриете съдържанието ѝ. Просто изберете думите или изображенията на страницата и натиснете backspace на вашия компютър или delete на Mac. Това трябва да изтрие съдържанието и от своя страна да изтрие и страницата. Но разбира се, Word не се предава толкова лесно, нали така? Според Microsoft програмата създава маркер за неизтриваем краен параграф (non-deletable end paragraph). За да сте сигурни, че той няма да прескочи на следващата страница, трябва да го напаснете. За да го откриете, трябва да натиснете Ctrl-Shift-8 за PC или Command-8 за Mac. След това селектирате въпросния параграф и намалявате размера на шрифта му до стойност 01.

Не си и помисляйте, че това е вълшебна пръчица. Има и други уловки, за които трябва да проверите: Кликнете на layout tab > Margins > custom margins > сменете ги до стойност 0.3.

Ако съвсем сте се заплели и имате възможност да предадете файл в PDF, то го направете, като изберете сами страниците, които да бъдат запазени в този формат.

Снимки: Unsplash

Виж още: Internet Explorer веднъж завинаги си отива на 15 юни

Тагове: