Microsoft скоро ще пусне нова система, която ще помогне на компаниите да идентифицират неподходящи съобщения, изпращани от служителите им. Това включва email, Microsoft Teams, Yammer и платформи на трети страни. След като бъде идентифицирано нарушение на предварително определени правила, то се предава на определен екип от наблюдатели.

Както е отбелязано в нов коментар, Microsoft 365 ще получи надстройка, която ще съкрати драстично времето, необходимо за идентифициране на нарушения на комуникационните политики на компанията. Като част от промяната потребителите на Microsoft Teams също ще бъдат насърчавани да докладват ръчно за „неподходящи или засягащи съобщения“ в чатове и канали. 

„Тази функция ще намали времето за откриване и разследване до под един час, което позволява на вашата организация да реагира своевременно на сигналите за съответствие с комуникацията“, обясниха от Microsoft.

Актуализацията на Microsoft 365 в момента все още е в процес на разработка, но е планирано да бъде пусната за предварителен преглед през април, преди пълното стартиране през есента.

Широкоизвестно е, че много компании постоянно наблюдават начина, по който служителите взаимодействат помежду си чрез имейл и комуникационен софтуер. Част от оправданието за тази практика, смятана от някои за неприемливо нахлуване в личното пространство, е, че киберпрестъпниците често се насочват към служители през тези видове платформи, които също могат да бъдат използвани от злонамерени вътрешни лица за изнасяне на данни.

Друг фактор е възможността бизнес софтуерът да се използва за тормоз на колеги в нарушение на официалната комуникационна политика на организацията.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Windows се нуждае от поне 8 часа онлайн, за да се ъпдейтне правилно