След милионите си абонати Apple TV+ най-сетне се сдоби и с награда Златен глобус. На церемонията статуетката прие лично легендата на Saturday Night Live Джейсън Судейкис за своята водеща роля в комедията Ted Lasso. Сериалът бе изненадващ хит за стрийминг платформата и получи положителни оценки както от зрителите, така и от критиката.

Судейкис прие своята награда виртуално от Лондон, където в момента снима вторият сезон на сериала. Той трябва да направи премиера това лято. Гигантът бе толкова уверен в успеха на Ted Lasso, че одобри втория и третия сезон малко след като първият тръгна по Apple TV+. Изпълнителният продуцент на шоуто Бил Лорънс вече заяви, че сериалът винаги е бил замислен като продукция от три сезона.

С фокуса си върху скъпи и оригинални продукции Apple TV+ вече все по-уверено се прицелва в различни награди и се опитва с агресивни кампании за своите сериали и филми да спечели гласуващите. До момента тази стратегия изглежда успешна и Apple TV+ вече има 60 награди при повече от 200 номинации за различни събития. Миналата година Apple TV+ имаше три номинации за дебютната драма The Morning Show, но не взе награда.

Тази година Apple TV+ бе представена с номинации за Тed Lasso, On the Rocks и Wolfwalkers.

Снимка: Apple

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността