Стрийминг платформата Apple TV+ постепенно разширява своя каталог, но сега Apple може да се сблъска с ново препятствие в Европа. Европейските законодатели предвиждат ново изискване, което ще наложи всички стрийминг услуги да предлагат поне 30 процента местно съдържание на своите абонати.  

Ако бъде прието предложението на ирландския министър на културата Катрин Мартин, всички стрийминг платформи ще трябва да включват в каталога си поне 30 процента продукции, считани за „европейски творби“. Самата Мартин конкретно споменава Apple TV+, тъй като към момента платформата на Apple не отговаря на изискването за създадено на местна почва съдържание. Ако предложението бъде прието и Apple TV+ не отговаря на него, платформата ще бъде забранена в Европа.

Целта на закона е да осигури достъп до повече локално съдържание, тъй като стрийминг компаниите предлагат преди всичко такова, създадено в САЩ. Съгласно новите изисквания културно разнообразното европейско съдържание ще достигне до най-широка аудитория и ще запази водещото място на европейските продукции в чуждите платформи.

Интересно е, че законопроектът ще счита за европейско и съдържание, създадено във Великобритания, въпреки че напуска ЕС.

Снимка: Tesla

Виж още: Над половин милион души желаят пламенно Tesla Cybertruck

 

Тагове:
Още от Play