На 21 юни пети сезон на анимационната поредица за възрастни с награди Emmy „Рик и Морти“ става, ексклузивно за Европа, част от съдържанието на стрийминг платформата на Warner media HBO GO. Предходните четири сезона, проследяващи Рик - гениален учен социопат, който влачи своя плах внук Морти в безумно опасни приключения из Вселената, ще са достъпни от същия ден в платформата. Рик Санчес живее със семейството на дъщеря си Бет и непрекъснато забърква нея, зет си Джери, внучката си Съмър и внука си Морти в междугалактически бягства.

Предпремиерният 20 юни е обявен официално за „Деня на Рик и Морти“ и феновете на сериала ще могат да получат мегадоза от всички неща, които правят героите му така любими за милиони възрастни по света, с междугалактическо тържество с кратки надниквания, кадри зад кадър и специални изненади покрай световната премиера на новия сезон.

Емблематичната поредица, която води началото си от 2013 година, е създадена от Дан Хармън, американски писател, продуцент, актьор, рапър и комик, и Джъстин Ройланд, който е аниматор, писател и продуцент. Дан и Джъстин са и гласовете на Рик и Морти. Останалите оригинални гласове са на Сара Чок (Firefly Lane), Крис Парнъл (Saturday Night Live) и Спенсър Грамър (Greek).

Всички епизоди от сезони 1-4 на „Рик и Морти“ и премиерата на сезон 5 ще бъдат достъпни в онлайн стрийминг платформата HBO GO от 21 юни.

Снимки: HBO

Виж още: Добре дошли на края на света: една северна HBO приказка от създателя на Perfect Sense (ВИДЕО)

Още от Social