Този месец хитовият вечен сериал на Warner Media – „Приятели“ си идва у дома в HBO GO на 15 април с всичките си 10 сезона с български дублаж. Завръщащи се със своите четвърти сезони са „Историята на прислужницата“ и „Фарго“. Сред премиерните сериали за месеца са оригиналната HBO криминална драма с Кейт Уинслет и Гай Пиърс – „Мер от Ийсттаун“, в която ще видим Уинслет като детектив, и фентъзи сериала на HBO „Невъзможните“ по идея на Джос Уидън („Отмъстителите“, „Играта на играчките“, „Бъфи – убийцата на вампири“), който ни пренася в Лондон през 1896 година. Допълнението към продукциите на HBO от стария континент е норвежкият драмеди сериал „Добре дошли на края на света“.

Новото попълнение в селекцията ни от съвременни български филми е „Вездесъщият“. В Предложения от България вече всички филми са и с избор на български субтитри, за да са достъпни за глухи хора.

 

 

СЕРИАЛИ

 

 

ФАРГО IV

HBO GO: 01.04

2020 | 18+ | криминален

С участието на: Крис Рок, Джеси Бъкли, Джейсън Шуорцмън, Емири Кръчфийлд

Действието се развива през 50-те години в Канзас Сити. Там две враждуващи банди – италианска и афроамериканска, преследват американската мечта. Успяват да постигнат трудно примирие, за да контролират една сива икономика, почиваща на експлоатация, наркотици и корупция. За да скрепят мира, Лой Канън – главата на афроамериканската фамилия, изпраща най-малкия си син Сачел при Донатело Фада, техния враг. В замяна италианците предават най-малкия син на Донатело Зиро на Лой. Тази история се преплита с историите за имиграция, асимилация, борба за власт, както и с историите на импулсивния наследник на семейство Фада Джосто, осиновения син на Донатело Раби Милиган, както и на детектив Одис Уеф, сестра Орета Мейфлауър и маршал Дик Уикуеър.

 

НЕВЪЗМОЖНИТЕ I

HBO GO: 12.04

HBO: 12.04 | 21:00 ч.

2021 | 15+ | фентъзи, драма

С участието на: Лора Донъли, Ан Скели, Оливия Уилямс, Джеймс Нортън, Том Райли

„Невъзможните“, новият 6-сериен драматичен сериал на НВО, ще бъде излъчен за първи път през април и ще може да го гледате на HBO GO. В последните години от царуването на кралица Виктория Лондон е нападнат от хора, основно жени, които изведнъж са се сдобили с магически способности – някои очарователни, други доста обезпокоителни. Сред тях са мистериозната вдовица побойничка Амалия (Лора Донъли) и Пенанс (Ан Скели) – брилянтна млада изобретателка. Те са закрилниците на групата, създават дом за всички останали, борят се срещу силите на… ами, общо взето, борят се срещу всички сили и се опитват да отвоюват място за онези, които историята подминава.

 

ПРИЯТЕЛИ сезон 1-10 с дублаж на български

HBO GO: 15.04

HBO2: 19.04 | 19:15 ч.

1994-2004| 12+ | комедия

С участието на: Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Мат Лебланк, Матю Пери, Лиса Кудроу

Забавният сериал, който е един от най-популярните в света, разказва за забавните моменти и абсурдите в живота на шестима приятели нюйоркчани, докато търсят любов и кариера в големия град. Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос всеки ден научават, че търсенето на щастието е изпълнено с повече въпроси, отколкото отговори. Но докато го търсят, те често се обръщат един към друг, за да докажат, че каквото и да се случва, всичко е възможно. Стига да имаш приятели.

 

ДОБРЕ ДОШЛИ НА КРАЯ НА СВЕТА I

HBO GO: 18.04

2021 | 18+ | драма, комедия

С участието на: Тобиас Зентелман, Никълъс Гундерсен

„Добре дошли на края на света“ разказва за малко градче, чиито жители живеят по свои правила. Всички се познават, а проблемите между тях са безброй. До какви крайности ще доведат дрязгите между тях и какви граници ще бъдат преминати?

 

МЕР ОТ ИЙСТТАУН

HBO GO: 19.04

HBO: 19.04 | 22:00 ч.

2021 | 15+ | криминален, драма

С участието на: Кейт Уинслет, Джийн Смарт, Гай Пиърс

Кейт Уинслет се превъплъщава в детектив Мер Шиън, която разследва убийство в малко градче в Пенсилвания, докато животът ѝ се разпада на парчета. Лимитираният сериал „Мер от Ийсттаун“ показва тъмната страна на малките общности и как семейството и трагедиите от миналото определят нашето настояще.

 

ИСТОРИЯТА НА ПРИСЛУЖНИЦАТА IV

HBO GO: 29.04

HBO: 30.04 | 21:00 ч.

2021| 18+ | драма, научна фантастика

С участието на: Елизабет Мос, Джоузеф Файнс, Ивон Страховски, Макс Мингела

„Историята на прислужницата“, по класическия едноименен роман на Маргарет Атууд, проследява живота в дистопичната тоталитарна държава Гилеад. В четвърти сезон Джун (Елизабет Мос) отвръща на потисническия ред в Гилеад, вече като изявен и яростен бунтовнически лидер. Рисковете, които Джун поема, носят неочаквани и опасни нови предизвикателства. Стремежът ѝ към справедливост и отмъщение заплашва да я погълне и да унищожи най-съкровените отношения в живота ѝ.

 

 

БЛОКБЪСТЪРИ

 

 

ЧЕРНИЯТ РИЦАР – ТРИЛОГИЯТА

Батман в началото; Черният рицар; Черният рицар: Възраждане

HBO GO: 02.04

2021 | 12+ | екшън, комиксова адаптация

Режисьор: Кристофър Нолан

С участието на: Крисчън Бейл, Гари Олдман

Брус Уейн, по-известен като Батман, е твърдо решен да изкорени напълно престъпността от Готъм Сити. Спурегероят се изправя пред страховити противници, за да опази града от набезите на престъпниците. Дали ще успее и този път?

 

РАЗДЕЛИ И ЛЮБОВНИ ПРИЗНАНИЯ

HBO GO: 17.04

HBO: 17.04 | 21:00

2019 | 15+ | романтичен, драма

Режисьор: Дрейк Доремус

С участието на: Шейлин Удли, Джейми Дорнан, Себастиан Стан

Дафне наскоро е преживяла тежка раздяла и опитва да подреди живота си. Тя живее в хостела на сестра си, където редовно става свидетел на караниците между сестра си и зет си. Колкото и романтично да е гледала на нещата, Дафне вече не вярва във вечната любов. По време на купон тя се запознава с Франк и Джак. И двамата са много привлекателни, но по различен начин: единият е свободолюбиво „лошо момче“, а другият е разумен, интелигентен и чувствителен. Дафне не може да избере между двамата и се оказва в любовен триъгълник между две противоположности. Съдбата обаче има своите начини да насочва събитията и Дафне скоро трябва да приеме, че да имаш всичко може всъщност да означава да нямаш нищо.

 

МИЛОСТ

HBO GO: 25.04

HBO: 25.04 | 21:00

2019 | 15+ | драма, криминален

Режисьор: Дестин Даниел Кретън

С участието на: Майкъл Б. Джордан, Джейми Фокс, Бри Ларсън, Роб Морган

„Милост“ разказва една силна истинска история, която ще ви накара да се замислите. Брайън Стивънсън (Майкъл Б. Джордан) завършва „Харвард“ и има богат избор от примамливи позиции, които може да заеме. Вместо това се отправя към Алабама, за да защитава несправедливо осъдените с помощта на местната адвокатка Ива Ансли (Бри Ларсън). Едно от първите и най-противоречиви дела, с които се захваща, е това на Уолтър Макмилиън (Джейми Фокс), който през 1987 е осъден на смърт за убийството на 18-годишно момиче, въпреки оневиняващите го доказателства и въпреки факта, че единственият, свидетелствал срещу него, е престъпник, който има причина да лъже. Битката за справедливост, в която влиза Брайън, ще промени историята.

 

 

HBO ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

 

 

КНУТБИ: СЛЯПА ВЯРА I

HBO GO: 04.04 – всички 4 епизода

HBO: 08.04 | 23:45 ч. – първи епизод

2021 | 15+ | документален

Режисьор: Хенрик Гьоргсон

В една мразовита януарска нощ през 2004 година над спокойното шведско селце Кнутби прокънтяват изстрели. Убита е млада жена, а неин съсед е тежко ранен. Светът приковава поглед върху сплотената петдесятническа общност, а последвалият съдебен процес се превръща в световна сензация. В „Кнутби: Сляпа вяра“ знаменитите журналисти Мартин Джонсън и Антон Берг и режисьорът Хенрик Гьоргсон („Мостът“) се опитват да хвърлят светлина върху случилото се в селото. Разследват случая от нови гледни точки, получават достъп до непоказвани досега материали и вземат ексклузивни интервюта от хора, които най-сетне проговарят след години мълчание.

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ

 

 

ВЕЗДЕСЪЩИЯТ

HBO GO: 29.04

HBO: 29.04 | 21:00

2017 | 15+ | драма

Режисьор: Илиян Джевелков

С участието на: Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова

Емил е собственик и управител на рекламна агенция, а в свободното си време пише книги. Баща му е в инвалиден стол и моли Емил да инсталира камера в стаята му, за да разбере кой краде от него. Така на Емил му хрумва идея за книга: той слага скрити камери на много места – в кабинета на жена си, която е психотерапевт, в банята на тъста си – пенсиониран генерал от армията, както и навсякъде в офиса на агенцията си, като никой от роднините и колегите му не подозира за това. Наблюдението бързо се превръща в мания за Емил – той с интерес следи интимния живот на най-близките си хора и колеги, като използва наученото от камерите, за да се възползва от тях. Всичко това обаче скоро ще му струва скъпо.

Снимки: HBO

Виж още: Четиричасовият филм „Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър“ е достъпен за феновете ексклузивно в HBO GO