Странните коледни пуловери и чорапи са едно от проклятията на празниците - освен ако не приемате всичко с доза самоирония и не търсите нарочно постигането на този ефект. Признаваме си, че през годините сме виждали много креативни предложения, но честно казано, за първи път виждаме този конкретен наш любимец да ни пожелава весели празници. Да, точно така - Clippy се появява съвсем официално, но не на екрана, а върху най-готиния (според нас) коледен пуловер.

Идеята дори идва от Microsoft и се появява точно преди да са стартирали коледните офис партита. Пуловерът е част от усилията за набиране на средства за фондацията College Success Foundation на компанията. CSF има за цел да помогне на студенти от нисък социално-икономически произход успешно да получат диплома за колеж.  
Припомняме, че дигиталният Clippy се завърна след един вид референдум и може да бъде открит яхнал купчина документи, казвайки: „Изглежда, че сте на разговор с Teams“. Празничната му версия включва и раздаването на коледни бисквитки и подаръци.  
Можете да поръчате своя грозен/готин пуловер или да изтеглите фонове на Clippy от тук, където ще намерите и рецептата за бисквитки на Clippy и в истинския стил на Microsoft - специален бонус - призив за изтегляне на браузъра Edge. 

Снимки: Microsoft

Виж още: Какво се случва с Windows 11? 

Тагове: