Halo Infinite трябва да излезе за РС, Xbox Series X и Xbox One тази есен и за щастие на РС геймърите студиото 343 Industries обещава, че РС версията ще бъде „първокласно“ изживяване.

За разлика от всяка друга Halo игра преди това новата Halo Infinite се разработва за РС от самото начало заедно с конзолните версии, което позволява на студиото да нанася всички необходими корекции в движение. Според главния дизайнер Дейвид Прайс работата по РС порта на Master Chief Collection е помогнала много на студиото при работата по Halo Infinite.

„РС версията не е порт. Играем на нея всеки ден. Halo Infinite ще се играе еднакво добре както с контролер, така и с мишка и клавиатура. Целта ни е РС версията на Halo Infinite да бъде поне толкова добра, колкото другите водещи шутъри на платформата.“

343 Industries обещава, че всеки месец ще дава ъпдейт за работата по Halo Infinite, както и най-важните геймплей елементи като новите оръжия и екипировка и тяхната роля в мултиплейър режимите, които традиционно са гръбнакът на Halo игрите.

Снимка: Microsoft

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

Тагове: