В момента светът е футбол - или поне една голяма част от него. Както знаем, американците имат свои разбирания относно този спорт и феновете от тази част на земното кълбо не са мнозинство. Въпреки това отборът на САЩ участва в Световното по футбол в Катар и съвсем естествено е той да бъде подкрепен от своята вярна агитка. Но малко преди първата среща на любимия им отбор билетите на американските фенове за мача изчезнали.

Онези, които били закупили своите виртуални билети през официалното приложение на FIFA, били изправени пред предизвикателството дали ще бъдат допуснати до мача заради срив в системата. Според ESPN английските фенове също били засегнати, което вече със сигурност е било огромен проблем предвид тяхното отношение към играта. Според запознати билетите просто изчезнали, като не е било възможно каквото и да е прехвърляне или идентифициране на притежание. 
Официалното решение било засегнатите да бъдат изпратени до изложбения и конгресен център в Доха. Не е ясно колко точно фенове не са успели да влязат, а FIFA обявиха, че са запознати с проблема.

Снимки: Unsplash/FIFA

Виж още: FIFA+ и Hisense ще въвлекат феновете в емоцията на FIFA World Cup Qatar 2022™ с шоуто FIFA World Cup Daily