Всички сме имали не толкова идеални битки и двубои - без значение какво играете, от Rocket League до League of Legends, знаете, че има игри, в които бихте могли да се представите по-добре. Обикновено всички остри забележки идват от опонентите ви или може би дори от хората, с които играете, като най-често можете да ги заглушите или блокирате. Но за да ви подразни малко, FIFA не ви спестява коментарите си, когато не се представяте добре, и ако това опъва още повече нервите ви, сега можете да изключите тази функция.

Новата FIFA 23 ще ви даде възможност да изключите всякакви остри забележки, насочени към вас в моментите, в които не давате най-доброто от себе си. Обикновено коментаторите на мача ще направят някои груби намеци за това как се представя вашият отбор, точно както биха направили в обикновен футболен мач. „Играчът не подава топката достатъчно бързо“, „защитата се проваля“ и др. - обичайният вид обратна връзка, която бихте чули, докато критикуват играта на терена. Но ако това е нещо, което пречи на концентрацията ви, с новата опция ще попречите на FIFA 23 да ви даде тази обратна връзка, ако не я искате.

В пробната версия на EA Play, която в момента е активна опцията „Деактивиране на критичния коментар“ е налична в аудио настройките. Това очевидно не премахва изцяло всички негативни коментари, въпреки че може би тези, които се промъкват през пропуските, вместо това попадат в категорията „Коментари с градивна критика“.

Предполагаме, че този вид настройка е добра не само за уважение на мислите и чувствата на децата, които тепърва се захващат с играта, но и за доброто на електронните спортове. За състезателни цели трябва да е доста трудно да преодолееш притеснението си, ако дори играта също ти казва, че играеш лошо, нали?

Снимка: ЕА

Виж още: ТВ звездата Тед Ласо ще бъде треньор във FIFA 23