Plex се превърна в най-голямата в света услуга за безплатна стрийминг телевизия, поддържана от реклами (free advertising-supported streaming television или FAST), и за видео по заявка (AVOD), с която може би се конкурира само YouTube. Платформата обяви, че вече предлага безплатно над 1100 канала в реално време.

След включването на канала NFL в САЩ Plex се превърна в най-голямата в света услуга за стрийминг, поддържана от реклами, обяви Кийт Валори, главен изпълнителен директор на Plex.

"Целта ни за телевизията на живо в Plex е да предложим нещо за телевизионните вкусове на ВСИЧКИ наши потребители по света. Докато тази постоянно нарастваща библиотека от безплатни за излъчване развлечения води Plex към тази цел - да предлага всяко развлечение, което потребителят може да поиска, също така сме усърдно фокусирани върху осигуряването на несравним обхват на рекламодателите и прозрачността, която трябва да дойде с него."

Не всички от над 1100-те канала са достъпни в САЩ. В момента приложението Plex предлага 847 безплатни стрийминг канала в там. Приложението работи на повечето хардуерни устройства, включително смартфони и таблети с iOS и Android, смарт телевизори, конзоли за игри и голям брой смарт устройства, свързани към дисплей.
Plex твърди, че сега разполага с най-големия световен избор от безплатни телевизионни канали, поддържани от реклами.

Понастоящем безплатната услуга е достъпна в САЩ, Канада, Обединеното кралство, Австралия, Мексико, Бразилия, Испания и Германия.

Без съмнение услугите за стрийминг се опитват да впечатлят абонатите. Списъкът с платформи обаче непрекъснато расте. Освен това желаното или популярното съдържание вече е разпределено в няколко платформи. Това принуждава абонатите или да плащат висока абонаментна цена всеки месец, или да избират услуги.

Именно тук Plex блести с огромната си библиотека със съдържание от някои от най-големите производители на съдържание. Plex разполага с Fox, NBC, Scripps, Hallmark, AMC, A+E, BBC, Euronews, Lionsgate, Banijay, Fremantle и PBS. Съобщава се, че платформата добави още CBC News (Канада), BBC News, MLB Channel, CBS Sports HQ, Golazo Network, CBS News и 15 канала на CBS в САЩ.

Снимка: Unsplash

Виж още: Intel Core i9-14900KS става първият процесор, който минава бариерата от 6 GHz