Когато става въпрос за популярно изкуство, самоличността на артиста привлича почти толкова внимание, колкото произведенията му. Творбите понякога могат да докоснат мислите и мечтите ни и ние мигновено искаме да разберем какво е провокирало създателя им, кое е било неговото вдъхновение. Понякога това е невъзможно, но все пак има изключения. Мнозина се питаха кой се крие зад станалите популярни NFT Bored Apes и се оказа, че репортер от BuzzFeed News е успял да отговори на тази питанка. Създателите са двама: 32-годишният писател и редактор Greg Solano (познат още с псевдонима Cryptogarga) и 35-годишният Wylie Aronow (или още Gordon Goner).

 

След като оригиналната статия стана факт, двамата публикуваха постове в Twitter в стил Web2 me vs. Web3 me, сравнявайки снимка на себе си в реалния свят с NFT или аватар, който би ги представлявал в метавселената.

 

Според информацията двамата се запознали във Флорида и мечтаели да пробият в света на криптовалутите чрез идеята BAYC. Но преди да започнете да търсите прилики и разлики, трябва да ви припомним, че те дори не са нарисували модерните “отегчени” маймуни. За тях би трябвало да е отговорен талантът на 27-годишния Seneka, за когото все още не се знае особено много. Истината е, че ако в това разкриване бяха замесени по-популярни личности, отзвукът щеше да е наистина феноменален. Но в крайна сметка не можем да очакваме да се въртят едни и същи лица, нали така? Би станало прекалено... скучно.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Shutterstock/Twitter

Виж още:  Бъг в OpenSea понижи цената на най-популярните NFT