Изненадите тук са много: от една страна, вече свикнахме да виждаме новини от типа на специално създадена Doom версия за хладилник, а и ежедневно провеждаме телефонни разговори през гласови асистенти у дома, в офиса или автомобила си. Тогава какво би ни попречило да използваме... детска играчка за това? Явно от Fisher-Price са си задали същия въпрос. Родителите (и всички около тях) са напълно наясно с детската телефонна мания: дори най-невръстните пръстчета бързо се научават да скролват, зуумват и кликат на екраните. Но преди да сте изказали възмущението си, че вече дори брандовете за играчки започват да облъчват детските мозъци, обърнете внимание на следната подробност: играчката, която Fisher Price вече предлагат, всъщност е… телефон с шайба и без никакъв екран.

Да, точно така, това е онзи добре познат модел на компанията, който върти очи и мнозина от нас са дърпали с въженце по време на разходки. И на който сме се “преправяли” с много сериозно изражение, че “говорим”. Познат като Chatter Phone, играчката е представена през далечната 1961 година. Сега, в края на 2021 година, тя се завръща, като основната разлика е, че разполага с Bluetooth технология. За да се изясни картинката, си спомнете онези обемни телефонни слушалки, с които всички (включително Лени Кравиц) се разхождаха като моден аксесоар преди около 10 години. Повечето смартфони обаче вече нямат жак за слушалки, ето защо на помощ идва Bluetooth. Освен това маркетинговият екип явно си знае работата, защото клипът смътно напомня на кампаниите на... Apple? 

Да, кабелът е малко късичък и не можете да си го навивате на пръста като в доброто старо време, но пък самата играчка е толкова цветна и лека, че е изкушаващо да я носите навсякъде със себе си. Батерията се зарежда за 4 часа, като от компанията обещават, че ще издържи около 9 часа, като освен всичко разполага с високоговорител. Цената е около 60 щатски долара, като, разбира се, към момента количествата са изчерпани. А и не знаем точно дали това е подарък за децата… или по-скоро за техните родители.

Снимки: Fisher Price

Виж още: За пръв път от десетилетие Apple спря производството на iPhone и iPad