Може би сме се залъгвали, че претенциите на ресторантите са се понижили след трансформацията, която настъпи през последните няколко години. Начинът на живот, допълнен от опустошителните в някои случаи последици от пандемията, провокираха мнозина да предпочетат вечеря в домашна обстановка и посещенията в ресторантите загубиха малко от своето очарование. Все пак има най-различни начини за обръщане на тенденцията, като първата промяна идва неочаквано от метваселената. Предстоящият дигитален ресторант Flyfish Club явно има силно желание да изгради стабилен поток от клиенти и за да постигне тази своя цел, той оповести, че ще предлага членство. То обаче се придобива чрез NFT, които са разпределени на няколко категории. Основната е Flyfish и за да се сдобиете с нея, ще са ви необходими 2.5 етер, или около 8264 щатски долара. Втората носи името Flyfish Omakase и струва 4.25 етер, или приблизително 13 930 долара.

Проектът Flyfish Club придоби популярност през 2021 г., като предлаганите от тях NFT бяха продадени за около 69 милиона долара. Според списание Fortune вдъхновеният от морски дарове ресторант ще отвори врати през 2023 г. в Ню Йорк и ще включва коктейл-салон, трапезария със 150 места, открито пространство на място, което все още не е обявено, както и 14-местна японски стая omakase.
Omakase Experience обещава неповторимо преживяване, водено от майстор суши готвач, който ще приготвя подбрани ястия с риба, издържани в традиционен стил. Тук, обаче има уловка: членовете на Flyfish Club ще могат да отдават под наем или да препродават единствено членството си. За да се насладят на кулинарните предложения, ще им е необходим доста дебел портфейл, с който да се разплащат всеки път. Както се казва - безплатен обяд няма. Бил той и виртуален.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Flyfish Club

Виж още: И Hennessy решиха да предложат NFT, което идва с бутилка коняк