Не сме особено сигурни, че NFT феновете са ценители на висококачествените спиртни питиета, защото иначе всички тези хиляди долари биха били вложени в безпаметни запои по яхти, плуващи в лазурносини води. Но от световноизвестния бранд Hennessy смятат, че е време да дополират портфолиото си с NFT. Колекцията от токъни се намира в платформата BlockBar и съдържа изображение на първата и последната бутилка Hennessy 8.

В случая обаче всяко NFT има реално измерение, защото предоставя правата върху действителните бутилки. Това означава, че клиентите могат да търгуват с NFT, но след като собственикът пожелае да се наслади на истинската напитка, Hennessy ще им изпрати истинската бутилка алкохол. Ако се чудите какъв е вкусът, определено Hennessy знаят как да го опишат: "Създадена посредством eau-de-vie, получена през 8-те поколения на Hennessy Master Blenders, Hennessy 8 въплъщава 250 години съвършенство". Всяко NFT е оценено на 70,47 етер, или около 226 450 долара. Като допълнение притежателите също имат възможност да гравират персонализирано послание върху гарафите и да посетят имението Hennessy в Коняк, Франция. Това определено е повод за наздравица.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Blockbar

Виж още: Най-изумителното от CES 2022 (част I) (ВИДЕО)