Съвместната продукция на Sony и Marvel Spider-Man: No Way Home официално е първият филм от епохата на пандемията, който задмина 1 милиард долара приходи в световен мащаб. Към момента цифрите зад Spider-Man: No Way Home са 1.05 милиарда долара, което го прави втория най-печеливш филм в историята за Sony само след своя колега Spider-Man: Far From Home, който преди това събра 1.13 милиарда долара. Освен това Spider-Man: No Way Home е най-печелившото заглавие за годината и е една от шепата киноленти, успели да достигнат 1 милиард долара приходи без премиера в Китай.

За да е пълен триумфът на Spider-Man: No Way Home, режисираният от Джон Уотс филм реализира постижението само за 12 дни или с няколко по-рано от очакваното. Рекордьор в тази категория все още е Avengers: Endgame, който го направи само за пет дни, а Avengers Infinity War го постигна за 11.   

Финансовата капка, която преля чашата на приходите за Spider-Man: No Way Home, бе премиерата през изминалия уикенд в Тайланд. Лентата е и най-големият хит в IMAX кината за 2021 г., където е изкарала 61 милиона долара.

Междувременно The Matrix Resurrections вече има глобални приходи от 70 милиона долара като от 14 януари новата част от култовата поредица ще дебютира в Китай, което го прави единствената холивудска продукция с насрочена премиера там.

Снимка: Sony

Виж още: Дигитална трансформация на финансовата индустрия: водещите тенденции за 2022

 

Тагове: