За първи път в историята на наградите "Еми" телевизионната академия номинира неанглоезичен сериал за най-добра драма. Squid Game на Netflix спечели отличието във вторник, когато организацията обяви номинациите за наградите за 2022 г. В допълнение към изключителната драма неочакваният хит спечели общо 14 номинации, включително за изключителна главна мъжка роля за звездата Лий Джунг-Дже.

В зависимост от това, как искате да преброите номинациите, Netflix спечели или най-много, или второ място от всяка компания за стрийминг в списъка. Като цяло продукциите на Netflix отбелязаха 105 номинации тази година, на второ място след 140-те, събрани от HBO и HBO Max, но групирането на кабелните и стрийминг операциите на HBO под една шапка е постоянен източник на противоречия в индустрията.

HBO също може да се похвали с най-номиниран сериал със Succession. Шоуто спечели 25 одобрения от Академията, включително номинации за изключителна драма и две съображения за изключителен актьор за Брайън Кокс и Джереми Стронг. С 20 номинации Ted Lasso от Apple спечели най-много като брой номинации от всички сериали, ексклузивни за стрийминг услуги. Джейсън Судейкис ще получи шанс да защити победата си за най-добър актьор от миналата година. Благодарение на предавания като Ted Lasso и Severance Apple имаше силно представяне. Гигантът спечели 51 номинации спрямо 35 предходната година.

Представянето на Disney беше смесено. На фона на 17 номинации за Only Murders In The Building, Hulu удвои номинациите си от миналата година до 58. Disney+ обаче излезе само с 34 номинации - значителен спад от 71, които спечели миналата година. Въпреки това други платформи за стрийминг не се представиха толкова добре, колкото дори Disney+. Prime Video на Amazon си осигури скромните 30 номинации, докато Paramount+ и Peacock си отидоха съответно само с 11 и 3 номинации.

Снимка: Netflix

Виж още:Реклами спират филма в Netflix, но за сметка на по-евтин абонамент