В началото на месеца всички фенове на Куентин Тарантино затаиха дъх, понеже беше обявено, че 7 “тайни” NFT, свързани с култовия Pulp Fiction, ще бъдат обявени на търг. Според съобщението колекцията включва непубликувани до този момент оригинални първи версии на ръкопис на сценария, тайни за филма и неговите създатели, както и неподозирани обрати. Според сайта “тайните” NFT са подобрена версия на стандартните, защото идват с функции за поверителност и контрол на достъпа, като разкриват скрито съдържание и създават неповторими преживявания. В изявление Тарантино коментира ситуацията така: „Secret Network и Secret NFTs предоставят цял ​​нов свят на свързване на фенове и таланти и аз съм развълнуван да бъда част от това“.

Всичко това изглеждаше чудесна идея до момента, в който Miramax - компанията, продуцирала класиката през 1994 г., не изказа доста ясно становището си по въпроса. Според дело, заведено от компанията в американския окръжен съд в Централна Калифорния, Miramax обвинява Тарантино, че с тези свои действия нарушава договора, авторските права и търговската марка, свързани със заглавието. Според филмовата кампания, режисьорът й е прехвърлил абсолютно всички права върху филма, всичките му елементи във всички етапи на разработка и производство, сред които са и т.нар. тайни, станали основа на въпросните NFT. Разбира се, преди да повдигнат дело, от Miramax са опитали да споделят позицията си с режисьора, а той им е отговорил в типичния си стил: че неговите права са си достатъчни, да си произвежда и предлага въпросните NFT. Вярно, че са минали доста години, но наистина - какво точно са очаквали от Miramax? Все пак става въпрос за Pulp Fiction.

ГЛАСУВАЙ за фаворитите ти в отделните категории на ECA 2021 до 30 ноември и СПЕЧЕЛИ феноменален OLED телевизор от Philips. А с него качественото забавление е гарантирано!

Снимки: tarantinonfts.com

Виж още: Филмите, които дадоха облика на 2021