Warner Bros. взе непопулярно решение, когато обяви, че ще пусне всички свои нови филми през 2021 г. едновременно по НВО Мах, но холивудският гигант изглежда не е загубил изцяло доверието си в кината и прогнозира, че те няма да се превърнат в постапокалиптична пустош.

Това можем да заключим от съобщението на Warner Bros., че два от най-хитовите филми в каталога на студиото за 2023 г. ще излязат най-напред по кината.

Това са прикуелът на Mad Max: Fury Road, наречен Furiosa, както и The Colour Purple.

От друга страна плановете на Warner Bros. да пуска филмите си през следващата година онлайн със сигурност се нравят на много крайни потребители, които биха предпочели да останат у дома, вместо да рискуват да се заразят със смъртоносен вирус, за да гледат Godzilla vs Kong например. Решението обаче веднага бе разкритикувано от някои холивудски играчи като режисьора Кристофър Нолан, който обяви НВО Мах за „най-лошата стрийминг платформа“ и обвини Warner Bros., че не е съгласувала плана си с никого, преди да го обяви официално.

Независимо от оптимизма в средносрочен план на Warner Bros. за съществуването на кината, тяхното положение не е никак розово и най-голямата американска верига АМС предупреди, че ще остане без кешови резерви  към средата на януари, ако не намери 750 милиона долара.   

Снимка: Warner Bros.

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч


Тагове: