В неделя Samsung представи новите си флагмани, които се оказаха и смартфоните с най-добър дизайн, които компанията някога е създавала. Той обаче има своята цена – Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge са лишени от възможността да им се добавя памет с microSD карта, както и от удоволствието да сменяте батерията на устройствата. За много хора това звучи като грешен ход, но практиката показва, че усещането и красотата на едно устройство са важни за достатъчно много хора.

 

 

На пръв поглед новите модели имат някои безумни прилики с iPhone 6. Заоблените ръбове на Galaxy S6, долната част на двете устройства, с разположението на входовете и решетката за високоговорителя и цялостният „език“ на металната рамка. Само че новите модели ни връщат назад до времето на iPhone 4 и Nexus 4, като на гърба им има Gorilla Glass 4 стъкло, което е магнит за отпечатъци и отблясъци, но във всички случаи превъзхожда пластмасата като материал.

 

 

Крайното усещане от S6 е приятно, но истински различен е Galaxy S6 Edge. Самото устройство е стабилно в ръката, тежи си на мястото и реално е първият Galaxy смартфон, който не остава съмнения дали е флагман или не, като дори успява да остави коренно различно усещане от iPhone 6. Повече снимки на двата модела можете да видите в нашата галерия.

Вижте всички новини от MWC 2015!

Тагове: