LG готви нова серия смартфони, която ще покаже на MWC 2015. Както вече знаете, HiComm ще е на мястото на събитието, което означава едно – лични впечатления и първи превюта на новите джаджи. Едни от тях ще са и новите модели от LG. Днес корейският производител официално обяви Magna, Spirit, Leon и Joy, позиционирани в средния ценови клас.

„Съчетавайки най-ценния хардуер с премиум елементите на дизайна и потребителското преживяване на LG, компанията е постигнала съвършения баланс между стил и ползваемост. Дисплеите на LG Magna и LG Spirit са създадени с мека извивка с радиус 3000 mm за по-елегантен профил."

Четирите устройства ще са налични в LTE и 3G версии, а разпознаването им ще стане по някои малки разлики в облика на смартфоните – LTE моделите имат метални задни панели, а 3G вариациите – изографисани пластмасови панели.

LG Magna е оборудван с 5-инчов HD in-cell дисплей, който позволява да се запази по-тънкият профил на смартфона. За работата отговаря 4-ядрен процесор (1.3 GHz) и 1 GB оперативна памет. На гърба е разположена 8-, а на предния панел 5-мегапикселова камера. Моделът разполага с батерия с капацитет 2540 mAh и 8 GB вътрешна памет. Операционната система е Android 5.0 Lollipop.

LG Spirit има една идея по-малък дисплей – 4.7 инча. При него отново е заложено на in-cell технологията, а резолюцията е HD. Останалите хардуерни параметри остават същите, но батерията е с капацитет 2100 mAh. Следва останалите два модела, които са с по-малки размери, но и с по-скромен хардуер. LG Leon е с 4.5-инчов FWVGA дисплей и 4-ядрен процесор (1.3 GHz), а Joy разполага с 4-инчов дисплей (WVGA резолюция) и 2-ядрен процесор.

Новите модели разполагат с няколко функции, които са присъщи за по-висок клас апарати. Сред тях е Gesture Shot (заснемане на селфи чрез движение на ръката) и Glance View, представена за първи път в G Flex 2. Чрез нея на потребителят получава бърз достъп до информация от типа на час, последни съобщения или пропуснати повиквания на екрана дори когато дисплеят е изключен. Очакваме по-подробна информация след началото на MWC 2015.

LG Watch Urbane струва 290 паунда с предварителна поръчка

Тагове: