Ако следите HiComm, вероятно си спомняте, че миналата година имах честта да преживея първия си челен сблъсък с чудовището, наречено Световен мобилен конгрес в Барселона. Година по-късно се оказва, че MWC е сред нещата, които опиташ ли веднъж, няма как да не повториш, затова и в редакцията ни отново се стягат куфари за каталунската столица. За щастие тази година няма да съм сам и Мобилния конгрес ще отразяваме заедно с главния редактор на HiComm.bg Виктор Джамбов и в партньорство с Теленор.

До старта на MWC 2016 остава по-малко от седмица, в която очакваме последната порция слухове от най-големите мобилни компании в света. Те ще демонстрират всички свои нови продукти в залите на Fira Barcelona от 22 до 25 февруари. Освен тях в каталунската столица ще са и някои от най-важните личности в света на мобилните технологии. Те ще фокусират вниманието ни върху бъдещето на мобилните мрежи и телекомите по света.

По традиция въпросите, на които ще имаме отговори след Конгреса, са свързани с най-важните тенденции в бранша. Освен за тях ще ви разкажем и за впечатленията ни от първо лице за най-интересните и вълнуващи устройства на водещите технологични компании. Всичко това ще съберем в специалния раздел на сайта ни и огромен материал на страниците на сп. HiComm.

Както обикновено, можете да очаквате подробни статии и много снимки от събитието. Тази година обаче планираме да скочим с двата крака и в света на видеото, въпреки че опитът ни по темата не е никак впечатляващ. Това означава, че освен в HiComm.bg, Facebook и Twitter ще ви очакваме и в YouTube и Periscope, където ще споделим възможно най-много от чудовището, стига да оцелеем.

Илия Темелков - отговорен редактор на сп. HiComm

Тагове: