Ракетатa New Glenn на Blue Origin вече е една стъпка по-близо до реализация. Компанията започна строеж на фабрика в щата Алабама, където ще произведе двигателя BE-4, който ще изведе New Glenn в Космоса. Пак там ще се произведат и двигателите ВЕ-3U, използвани за втората фаза. Засега не се знае кога строежът ще бъде приключен, но Blue Origin очаква това да стане до края на 2019 г .

Самата ракета New Glenn Трябва да бъде изстрeляна през 2021 г.

Този завод няма да бъде единственото начинание на Blue Origin в щата. Компанията работи по сделка с NASA, за да вземе космическия център "Маршал", където агенцията преди тестваше ракетите "Сатурн V" и двигатели на своите совалки. Без изненада Blue Origin възнамерява да тества там своите ВЕ-4 и BE-3U двигатели.

По тези планове се работи вече от известно време. За пръв път Blue Origin даде индикация, че ще строи в Алабама през юни 2017 г. но това зависеше от наличието на купувач за нейните двигатели. През септември 2018 г. United Launch Alliance взе решение да ползва двигателя ВЕ-4 на Blue Origin, което даде зелена светлина на работния процес. Самият алианс, който се състои от Boeing и оръжейния гигант Lockheed Martin, прави своя ракета – Vulcan Centaur.

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове: