Ако търсите особено уникален начин да преживеете пълното слънчево затъмнение, Delta Air Lines предлага специален полет по пътя на пълното затъмнение.

Това ще бъде рядък начин да проследите затъмнението буквално от пътя на тоталността, предлагайки гледка направо от птичи поглед към пълното слънчево затъмнение на 8 април 2024 г. Полетът започва от Остин, Тексас, където излита в 12:15 ч. централно време, и завършва в Детройт, Мичиган, в 16:20 ч. източно време на 8 април 2024 г.

Полетът ще се осъществи със самолет Airbus A220-300, който е оборудван с големи прозорци, за да можете да наблюдавате чудесно затъмнението, докато сте във въздуха.

"Този полет е резултат от значителна съвместна работа и е пример за тясната екипна работа, с която Delta е известна - от избора на самолет с по-големи прозорци до определянето на точния час на излитане от Остин и преживяванията на изхода и във въздуха", заявява в съобщение Ерик Бек, управляващ директор на отдел "Планиране на вътрешната мрежа" в Delta Airlines. "Благодарение на екипите в цялата компания идеята да наблюдаваме пълното затъмнение от въздуха ще стане реалност за нашите клиенти."

"Затъмнението на 8 април е последното пълно затъмнение, което ще наблюдаваме над Северна Америка до 2044 г.", казва Уорън Уестън, водещ метеоролог на Delta Air Lines, в изявление, с което обявява полета. "Това затъмнение ще продължи повече от два пъти по-дълго от това, което се случи през 2017 г., а траекторията му е почти два пъти по-широка."

Делта също така предупреди, че както винаги, фактори извън техния контрол, включително закъснения на въздушния трафик и метеорологични условия, могат да повлияят на максималното време по пътя на тоталността.

Снимка: Unsplash

Виж още: Навсякъде, където има камера, има риск: милиарди потребители са изложени на нежелано наблюдение