Корейският гигант Samsung представи пред света Galaxy Watch Active2. Въпросният часовник се явява последното попълнение в портфолиото умни часовници Galaxy.

„Пазарът на смарт часовници се развива изключително бързо и ние в Samsung се радваме непрекъснато да разширяваме нашето присъствие по нов и визионерски начин“, каза DJ Koh, президент и главен изпълнителен директор на дивизия IT & Mobile Communications в Samsung Electronics.

„С Galaxy Watch Active2 ние създадохме устройство, което позволява на потребителите да поемат контрола върху своето здраве и благосъстояние, като безпроблемно използват всички свои устройства в екосистемата на Samsung Galaxy, правейки живота си по-лесен и по-добър“, допълни същият.

Galaxy Watch Active 2 е майсторски проектиран да бъде едновременно красив и адаптивен. Часовникът идва в два размера – 44мм и 40мм диаметър – и два стила: олекотен алуминий с удобна флуореластомерна (FKM) каишка и твърда неръждаема стомана с кожена каишка.

Прочети още: Samsung подготвя 9 нови смартфона от една Galaxy серия. Девет!

Galaxy Watch Active 2 съдържа и нова версия на познатия въртящ се пръстен. Сега той е изцяло дигитален, за да го направи още по-удобен за навигиране, като същевременно извлечете максимума от размерите на екрана. Ъпгрейднатият One UI от друга страна предлага просто, лесно и интуитивно потребителско изживяване за навигация.

За потребителите, които желаят часовникът им да бъде също толкова стилен, колкото са самите те, се предлага възможност за лицева персонализация, чрез която Galaxy Watch Active2 ще пасва на облеклото им.

Очаквано часовникът поддържа една камара екстри, които би следвало да спомогнат за здравословното благосъстояние на потребителите. Можете да следите нивата на стрес, как спите и кога да медитирате.

Естествено Active 2 работи в пълна симбиоза с Galaxy телефоните (по идея и всеки модерен Android телефон).

Всяко действие на потребителя е защитено от технологията Knox. Не на последно място вече се предлага и YouTube приложение, което, честно казано, сме адски любопитни да видим как точно работи.