След години на спекулации General Motors най-накрая звучат сериозни относно масовото производство на електрически автомобили. Най-големият производител на автомобили в САЩ ще похарчи 2.2 милиарда долара, за да оборудва своята фабрика за производство на ел. превозни средства. Това ще бъде първият завод на GM, посветен на електрическите коли, планиран да заработи по идеята през 2021 година.

  Компанията в момента има само един изцяло електрически модел в американския си състав - Chevrolet Bolt EV. Тази кола е построена във фабрика, която основно прави бензинови модели. GM заявяват, че планират създаването на 20 изцяло електрически автомобила до 2023. Въпреки че не всички от тях ще бъдат продадени в САЩ, планът е GM да разшири значително производството си в близкото бъдеще.

  Виж още: Забавление на сигурно: как да защитите профила си в TikTok 

  Първият автомобил, който ще се "разточи" в реновираната фабрика, ще бъде електрически пикап според изявления на фирмата. Главният изпълнителен директор Мери Бара потвърди електрическия камион още през 2019, но много малко е известно за него. Последните доклади сочат, че камионът може да съживи марката Hummer, но от GM не са потвърдили нищо. Заводът в крайна сметка ще произвежда "разнообразие от изцяло електрически камиони и SUV-та", според General Motors.

  Ако автомобилопроизводителите искат да застанат стабилно на пазара на електрическите автомобили, ще трябва да се преборят със сериозна конкуренция. Tesla бавно разширява своя производствен капацитет, но претърпява и някои пречки по пътя си. През 2019 година Volskwagen също потвърди плановете си да създаде изцяло немска фабрика за производство на електрически автомобили.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове: