Наскоро Илон Мъск загатна в X за следващата версия на хуманоидния робот Optimus 2.0 на Tesla. "Новият дизайн на Optimus, който ще бъде завършен по-късно тази година, е нещо специално", отговори Мъск на публикация в X.

През юни Tesla сподели няколко актуализации за Optimus и важните етапи, които хуманоидният робот е постигнал през изминалата година. Според Tesla Optimus вече е претърпял три основни преработки на дизайна. Ръцете на хуманоидния робот са били ревизирани четири пъти през последните две години.

Новият дизайн, който Мъск наскоро представи, вероятно ще се доближи до окончателния вид на Optimus, но все още има какво да се желае. Въпреки това може би няма да мине много време, преди да видим Optimus в действие, тъй като Tesla заяви, че хуманоидният робот се движи автономно ежедневно в офиси и лаборатории. Поне два бота Optimus вече са били разположени в един от заводите на Tesla, като са изпълнявали задачи автономно.

По време на разговора за приходите на TSLA за първото тримесечие Илон Мъск изчисли, че Tesla може да започне да продава Optimus на външни пазари до края на 2025 г.

"Ние сме в състояние да изпълняваме прости заводски задачи или поне, трябва да кажа, заводски задачи в лабораторията. Смятаме, че ще имаме Optimus в ограничено производство в самата естествена фабрика, който ще изпълнява полезни задачи преди края на тази година. А след това мисля, че може да сме в състояние да го продаваме навън до края на следващата година. Това са само предположения", заяви Мъск през първото тримесечие.

В края на второто тримесечие Мъск сподели, че Tesla планира да отдава под наем робота Optimus, преди да пристъпи към продажбите му. В крайна сметка роботите Optimus на Tesla ще могат да се наемат или купуват.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ако използвате някои от тези пароли, незабавно ги променете