Lenovo Z6 Pro ще бъде анонсиран в рамките на следващите 24 часа в Пекин, Китай, но в Weibo изтекоха пълните характеристики на обещаващия флагман.

По същество говорим за 6,39-инчов дисплей с прорез във формата на капчица. Сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде вграден в дисплея.

Селфи камерата се цели високо с 32-мегапикселов сензор.

Чипсетът също е сериозен - Snapdragon 855. Последният ще бъде допълнен от 12 гигабайта рам памет и 512 гигабайта за съхранение на данни.

Най-впечатляващият аспект обаче е структурата на задната камера – говорим за четири сензора - 48MP + 16MP + 8MP + 2MP, като въпросните могат да произведат снимки с резолюция до 100 мегапиксела. Камерата ще включва и новата Hyper Video екстра, която според Lenovo ще спомогне за по-високи скорости на трансфер и подобрени macro възможности.

И още, Z6 Pro ще бъде първият телефон на китайската компания, който ще поддържа 5G функционалност.

Капацитетът на батерията ще бъде 4000 mAh, а за пространствения звук ще се грижи поддръжката на Dolby Panoramic Sound. Не са спестени средства и по регулацията на температурата на мощния Snapdragon чипсет, защото говорим за система с водно охлаждане.

Софтуерът ще бъде Android Pie, а над него потребителският интерфейс на Lenovo ZUI 11.

Конкретна пускова дата и цена ще разберем с утрешна дата.