На CES 2019 Lenovo обяви огромно количество нови устройствата от всякакъв произход, но в този текст ще се съсредоточим върху пресните лаптопи на компанията.

Стартираме с Yoga S940, отличаващ се с функционалността Lenovo Smart Assist, задвижвана, както е модерно в последните години, от изкуствен интелект.

Лаптопът предлага и опция за автоматично филтриране на страничния шум и замъгляване на разсейващия фон по време на видеоразговори. Тоест в момента, в който потребителят отмести поглед от екрана на машината, сензорите на Yoga S940 ще засекат отсъствието му и автоматично ще заключат екрана, за да защитят данните от нежелани очи. И още - те могат да засекат и да предупредят, ако някой любопитен съсед наднича в екрана, или пък да увеличат производителността, като преместят отворените прозорци и съдържание на свързан външен монитор. Новият Yoga S940 е и първият лаптоп в света с Contour Glass стъкло, което обгръща рамката и по този начин кантовете изглеждат още по-малки.

Продължаваме с Yoga C730, който е снабден с AMOLED дисплей (до 4К резолюция), JBL говорители и поддръжка на Dolby Atmos. Yoga C730 е с 8-о поколение процесори Intel® CoreTM i7, Windows Ink™ за работа с дигитална писалка, Windows Hello™ за незабавен вход в устройството и удобството на Cortana и Alexa.

Китайският производител представи и геймърските машини Lenovo Legion Y740 и Y540, както и ThinkPad X1 Carbon 7 и X1 Yoga 4. Последните са по-тънки, леки, а Yoga предлага изцяло алуминиево шаси. Машините разчитат на Intel Core 8-о поколение и поддръжка на Dolby Atmos. По отношение на сигурността Lenovo предлага усъвършенствани функции като ThinkPad Privacy Guard и по-бързия Match-on-Chip четец на пръстови отпечатъци.

За момента липсват цени и конкретни пускови дати.

Всички новини и истории от CES 2019 на едно място

---

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер