CEO-то на OnePlus разкри интересни подробности около цената на предстоящите 5G смартфони. Последните ще наводнят пазара през 2019 година.

Моментните предложения на OnePlus предлагат хардуер от висок клас на цена, на която обикновено се продават смартфоните от среден. Същото обаче няма да се отнася до новото 5G предложениe на компанията, научаваме от The Verge.

Пит Лау е споделил пред медията, че OnePlus работи едновременно върху 5G телефон и 4G негов побратим. По думите на CEO-то на OnePlus 5G предложението ще струва на крайните потребители с между 200 и 300 долара повече спрямо 4G версията.

„Трудно е да говоря с точни числа, защото все още има доста специфични детайли, които трябва да се избистрят. Вероятно е обаче (5G версията) да струва между 200 и 300 долара повече“, споделя Лау.

Според президента на Qualcomm обаче подобен ценови скок няма да важи за всички производители.

„Вероятно някои производители ще се опитат да монетаризират новата технология до възможно най-високи стойности, докато други ще предложат по-ниски цени, за да увеличат пазарния си дял.“

Пит Лау допълва, че OnePlus инвестира голям ресурс в 5G технологията, защото клиентите на компанията го изискват и защото е важно инженерите да разполагат възможно най-рано с материал, върху който да работят.

„5G е много важна нова вълна, която носи със себе си и огромни предизвикателства. В момента работим с идеята да разберем най-бързо докъде се разпростират възможностите на технологията.“

Генералният проблем за повечето производители на смартфони е как да създадат 5G телефони за множество мобилни оператори, работещи на различни честоти.

„5G ще бъде адски трудна за усвояване технология, що се отнася до покритие в целия свят и дори покритие на основните световни мрежи“, завършва Пит Лау.

Припомняме, че почти всички модели от висок клас за 2019 година на Sony, Samsung, Apple, Huawei, LG и др. ще предлагат 5G поддръжка. Очаква се първият масово продаван 5G смартфон да бъде Galaxy S10 на гиганта Samsung. Новият флагман трябва да направи премиерата си в рамките на първото тримесечие на 2019 година. Очаква се Samsung да обяви официално неговото съществуване през февруари следващата година.


Със Snapdragon 855 Qualcomm предявява претенциите си за 5G и AI господство

Тагове: