Ако имате оригинална и практична идея, която може да доведе до революция в космическото пътуване, но не знаете как да я споделите с онези, които разполагат с ресурси за това, моментът е добър, защото NASA току-що обяви старта на своя програма за събиране на идеи от всевъзможни места относно как да бъде осъществено пътуването до Марс.

Освен обикновените хора, предложенията си в рамките на програмата NASA iTech ще могат да дават още учени, военни и представители на държавния сектор. За да опишете вашата идея за бъдещето на пътешествията в Космоса, трябва да приготвите доклад от пет страници, който да описва технологии за пътуване, за защита от радиация, за опазване живота на космонавтите, за създаването на поддържащи живота системи и др.

Разбира се, космическата агенция провежда задълбочени собствени изследвания, припомня Engadget, но чрез NASA iTech тя се надява да набере оригинални идеи от нетрадиционни източници. Ако имате интерес обаче, ще трябва да побързате, тъй като крайният срок е 17 октомври, а през декември десетте финалисти ще бъдат поканени в централата на агенцията, за да бъдат избрани трима, които ще получат ресурси и помощ за реализирането на предложенията си.

Виж още: Космически бактерии ще осигуряват храна на космонавтите на Марс

Тагове: