Opera е най-новият уеб браузър, който се включи в надпреварата за интеграция на изкуствен интелект. Днес компанията, която стои зад популярния браузър, обяви някои нови функции с изкуствен интелект. Една от тях се нарича AI Prompts и всъщност звучи като интересен начин хората да научат повече за уеб съдържанието.

Opera заявява, че новата функция работи само чрез избиране на някакъв текст на уеб страница. В друг браузър бихте могли да го копирате или може би да използвате традиционното търсене, за да научите повече. Предполага се, че AI Prompts ще предложи дори още повече, за което загатва анонсът:

"Може би дадена част от текста е била дълга или объркваща. AI Prompts може да ви помогне да го съкратите или да го обясни вместо вас, независимо дали става въпрос за параграф, цяла статия, дори уебсайт. А може би сте попаднали на нещо, което наистина ви интересува - модна тенденция, кулинарна фантазия, някой нов, нечуван досега музикален изпълнител - и искате да научите повече и повече. AI Prompts ще ви отведе до необятните знания на интернет, тъй като можете да го помолите да ви предложи по-подходящо съдържание въз основа на това, което четете."

Новата функция може дори да ви помогне да напишете пост за избрания текст, виц или стихотворение. Потребителите на Opera могат да изтеглят новата версия и след това по време на лесната настройка да включат опцията за ранен достъп, като превключат избора AI Prompts. Потребителите на Opera GX могат да направят същото, като изберат опцията Early Bird.

Новата версия на Opera добавя и поддръжка за два AI чатбота в страничната си лента: ChatGPT и ChatSonic:

"Те могат да ви предложат помощ при широк кръг от запитвания и проблеми. Можете да генерирате идеи, резюмета, преводи, маршрути. Можете да пишете код, да учите музика, да получавате помощ по математика, да изготвяте текст - списъкът е дълъг! ChatSonic е допълнително толкова умен, че може да създава изображения за вас."

Поддръжката изисква от потребителите да се регистрират за ChatGPT и ChatSonic или и за двете, преди да могат да ги използват в страничната лента на Opera.

Разбира се, Microsoft добави своя Bing Chat към браузъра си Edge, а е възможно Google евентуално да добави поддръжка на Bard към собствения си браузър Chrome.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие