Ако смятате, че BMW ще ви зарадва с нови електрически мотори в най-скоро време, очаква ви разочарование. Шефът на BMW Маркус Шрам поля със студена вода идеята, че те ще се повяват скоро. Въпреки че в последно време по медиите се завъртяха заглавия за предстоящи е-мотори на BMW, гигантът очевидно има малко по-други планове.

„Е-моторите са част от нашето портфолио на бъдещето. Възможно е градските модели да се появяват до пет години, не по-рано. Що се отнася до спортните, те са още по-далеч“, казва Шрам.

Това са изненадващи и малко разочароващи думи от шефа на компания, която наскоро попадаше доста в новините именно заради е-моторите.

Неотдавна BMW показа впечатляващ и малко ексцентричен концептуален е-мотор, наречен Vision DC Roadster. Той бе последван от патент за нов е-мотор без основна рамка и от друг патент за безжично зареждане на е-мотори. Накрая BMW дори показа как е-прототип побеждава бензинов BMW мотор в драг надпревара. Така изглежда, че усилията на BMW очевидно са в посока е-мотори, но компанията не бърза да пусне конкретен модел на пазара.

Виж още: Първата "електричка" на Bentley: най-рано след 5 години