И преди сме виждали реклами на електрически коли по време на Superbowl, но те предимно ги разглеждат като нещо ново и любопитно. Рекламата на BMW i3 от 2015 г. на практика представи е-колите като опция, докато през 2019 г. Audi акцентира повече върху електрификацията, отколкото върху своя E-Tron GТ.

Сега обаче Porsche прегръща идеята за реклама на е-кола, която реално може да си купите. На 2 февруари производителят ще излъчи първата си реклама на събитието от 23 години насам, за да промотира новото Porsche Taycan. Целта на рекламата е да видите колата в движение и евентуално да посегнете към портфейла.

Самата реклама не е кой знае колко комплексна и започва с кражбата на един Taycan от музея на Porsche в Щутгарт и прераства в полицейско преследване в холивудски стил. По време на гонитбата се акцентира върху различни функции на колата като нейното ускорение. По време на финала ще бъде излъчена версия с дължина една минута, а по-долу може да видите разширения клип.

Разбира се, рекламата е замислена не само да стимулира продажбите на Taycan, но и да отбележи навлизането на Porsche в епохата на електрическите коли. Със сигурност най-голямата аудитория на спортно събитие в Северна Америка е добра първа стъпка за това.       

 

Виж още: Ще караме ли един ден по Луната с тези машини на Lexus?