Дрехите ни стоят най-добре, когато са направени по поръчка, но малко хора използват шивашки услуги, и то често. Причините за това са многобройни и вероятно са свързани по-скоро с неудобството, отколкото с разходите. Бъдещето може да предложи решение, макар и под формата на машинно произведени по поръчка облекла, следвайки размерите и формата на тялото на купувача.

В момента компанията Adidas провежда тестове в Берлин с машина, която сканира тялото, за да определи мерките на клиента, а след това изплита пуловер, който му е точно по мярка. Имате възможност да изберете модела на пуловера, който е направен от мериносова вълна, и да го получите в рамките на няколко часа.

Пуловерите струват малко над 200 долара и са възможни благодарение на различни технологии, включително камери, сензори и сензорни екрани. Клиентът влиза в кабина, където трябва да се съблече, за да може устройството да сканира тялото му и да определи неговите размери. На екран пък може да направите своя избор за модела на пуловера.

 

Благодарение на тази технология потребителите могат да имат дрехи, които отговарят на конкретните им характеристики - както размери, така и стил. Дали в бъдеще технологията ще присъства в всеки магазин за облекло, е все още рано да кажем.

Тагове: