Ако имате въпроси за изкуствения интелект и това, как работи той, новата продукция на YouTube The Age of AI ще се опита да ви отговори. Сериалът от осем части с Рoбърт Дауни Мл. повдига завесата зад феномени като машинното обучение и компютърното възприятие, като в същото време показва някои от най-новите достижения в тази област.

В дебютния епизод, озаглавен How Far Is Too Far, актьорът запознава зрителите с изпълнителния директор на Soul Machines Марк Сейгър. Той е специалист по специални ефекти, който е работил по филми като King Kong и Avatar, използва своя опит, за да вдъхне живот в контролиран от AI дигитален аватар.

Във втория епизод пък научаваме за Project Euphonia, който помага на бившия състезател по американски футбол Тим Шоу да се движи и говори въпреки коварната си болест. Целта на епизода е да изследва как изкуственият интелект помага на здравето.

Благодарение на скорошното решение на Google да направи безплатни оригиналните продукции, нямате нужда от платен абонамент, за да гледате сериала. Той ще получава по един нов епизод всяка седмица, но ако сте Premium абонат, още сега може да изгледате първите четири епизода. От 15 януари ще бъдат налични и останалите.

Началото на The Age of AI изглежда обещаващо за всеки, който има интерес към новите технологии и това, как те променят живота.        

Виж още: Човешки триумф над AI в първата надпревара с дронове (ВИДЕО)