Sony изглежда работи върху интерактивна ръкавица, която ще може да се използва във виртуалната реалност. Тя не само ще улавя и предава движенията на ръката на потребителите, но и ще даде възможност да се взаимодейства с физически елементи във VR света.

Изтекли снимки на патент разкриват, че ръкавицата ще включва множество различни сензори, които я правят способна да проследява позициите на пръстите и да разбира дали ръката докосва физически обект. Тя ще осигурява и обратна връзка под формата на леки вибрации, които ще уведомяват потребителя, че е докоснал нещо.

Това е вълнуваща перспектива за игрите, където всеки потребител ще може да носи такава интерактивна ръкавица, която ще промени начина, по който си взаимодействаме във виртуалния свят. Ръкавицата също така е един много по-естествен начин буквално да усетим виртуалния свят в ръцете си. Настоящите контролери са просто предмети, които държим, докато една такава ръкавица от ново поколение би променила коренно нещата, защото тя следва извивките на самата ръка и пръстите.

Sony отбелязва, че "потребителите ще могат да използват своите ръкавици, за да докоснат обекти, да местят предмети, да докосват виртуалните интерфейси и повърхности, да правят жестове и други подобни".

с

Но както винаги при патентите има едно „Но“, а именно - това, че Sony е подала искане за патент за този нов модел ръкавица, не означава, че тя ще се превърне в потребителски продукт. Въпреки това ние се надяваме, че можем и да видим такъв продукт с предстоящия старт на PlayStation VR.

 

Прочетете и това: Съжалявам, Oculus - HTC ви победи

Тагове: